Med Paneltaket som trygg partner är det enkelt att gå över till förnybar energi.

Solpaneler – Så här fungerar det

Solceller (även kallade fotovoltaiska celler) omvandlar solenergi till el genom den fotovoltaiska effekten. Solceller används för energisystem i mindre skala, exempelvis för enskilda hushåll, men också för storskaliga installationer.

Bild pa paneltaket solpaneler vaxelriktare inkoppling elmatare elnat

Några av Paneltakets referensobjekt filmad med drönare

Loading...

Lönar det sig verkligen med solceller i Sverige?

  • Det är lönsamt att investera i solel. Två faktorer bestämmer den ekonomiska lönsamheten, elpriset och priset på solceller.
  • Solceller har sjunkit kraftigt i pris samtidigt som effektivitet har stigit, det vill säga hur mycket el de producerar. Dessutom har svenska priser närmat sig europeiska priser.
  • Solceller syns och nyttan är lätt att kommunicera. Från första dagen bidrar solceller till företagets gröna miljöprofil.
  • Lönsamheten ska sättas i relation till elpriset. De senaste åren har elpriset stigit med 7-8 procent per år och få tror att det kommer att vara annorlunda i framtiden. Både det egentliga elpriset och elskatten har gått upp och nya avgifter har införts i form av elcertifikat och utsläppsrätter.

  • Solenergi är helt utan utsläpp och bidrar till en hållbar värld. Om den elen man sparar kommer från kärnkraft eller importeras minskar man faktiskt utsläpp av växthusgaser genom att använda solel.

Det här visste du nog inte!

Svenska hus har lika många soltimmar som i centraleuropeiska hus och därför minst lika bra förutsättningar.

1 kWh går åt till något av följande: 1 glödlampa 25h, Kaffebryggare 1h, Dator 5h, Dammsugare 1h, Torktumlare 30 min, Spisplatta 40 min.

Det kalla klimatet i Sverige gör att solcellernas verkningsgrad blir bättre.

Även i molnigt väder utvinner man energi ifrån solcellerna.

Sverige är det land som har näst lägst elpris i Europa, men mycket tyder på att elpriset kommer gå upp vilket rättfärdigar investering av solceller.

Tidigare var det lång återbetalningstid för solceller men den har minskat till relativt kort och det gör att solceller är en säker investering!

På två minuter ger solens ifrån sig lika mycket energi på jordklotet som jordens befolkning förbrukar på ett helt år.

Samtliga biltillverkare har offensiva mål vad beträffar elbilar och förbrukningen av el kommer drastiskt gå upp på grund av detta.

Våra produkter

Bild pa seraphim solpanel

Solpaneler

Solpaneler genererar ström. De monteras oftast på taket och tar upp energin ifrån solen.

Bild pa solaredge optimerare

Optimerare

Optimerare bakom varje solpanel gör att varje enskild panel kan utvinna maximalt istället för att ta avseende på andra panelers skuggning.

Växelriktare

Växelriktare är systemets hjärta och hjärna där strömmen görs om från likström till växelström samt ökar elens kvalitet.

Bild pa batteri solpaneler

Övriga produkter

Vi tillhandahåller tilläggsprodukter såsom batterier och elstolpar.

Kontakta oss för en konsultation på plats

Vi kan hjälpa dig hela vägen från projektering och investeringskalkyler till installation, drift, ansökningar, genomgång och service uppföljning.